Zsírbetöltés az arcon és máshol

ZSÍRBETÖLTÉS  az arcon és a szemkörnyéken a besüppedések, bemélyedések kiemelésére, teltebbé tételére

 

Az arc alkati vagy szerzett, az öregedéssel jelentkező, néha egyes műtétek után kialakuló mély besüppedéseinek korrekciója a legjobb eredménnyel azzal az anyaggal javítható, ami onnan hiányzik: ez pedig a saját zsírszövet. Az elmúlt 15 évben sokat fejlődött ez a technika, és ha azt jól végzik, valamint a páciens ritka, kedvezőtlen adottságai nem rontják, akkor legfeljebb a befecskendezett zsír 20-25 százaléka szívódhat csak fel az első 3-4 hétben. A többi véglegesen megmarad. Dr. Balajthy Tibor az amerikai Colman doktor módszereit, eszközeit és speciális zsírcentrifugáját használja már hosszú évek óta. Adóterületként nőknél leggyakrabban a combok belső felszíne jön szóba, itt még soványabbakon is található kis zsírtöbblet, másrészt az innen származó zsír a legalkalmasabb erre, mert a zsír megőrzi azt a tulajdonságát az új helyen, ahonnan származik, a comb belső részén található pedig kevésbé változik hízással-fogyással. Fontos a finom, kíméletes vételi technika, a zsírszövet gondos kezelése, speciális centrifugával való sűrítése és tisztítása. Ez olyan, látszólag apró dolgoktól függ, mint a használt fecskendő végének a kialakítása és térfogata (mi több mint 10 éve csak az USA-ban gyártott ilyent használunk), a használt szívókanülök belső felszínének az igényes kialakítása, a centrifugálás fordulatszáma, a betöltő kanül belső átmérője.
 
arcplasztika specialista plasztikai sebész arcplasztika
   
Speciális amerikai fecskendő és kanül kézi zsírszíváshoz. Kisebb zsírfeleslegek, finomabb egyenetlenségek korrekcióját ezzel a különlegesen finom technikával végezzük, és akkor is kézi zsírszívást végzünk, ha a leszívott és sűrített saját zsírt visszatöltjük más területekre. A műtét elvégezhető önállóan, ambuláns beavatkozásként vagy nagyobb műtétek kiegészítő beavatkozásaként.
 
arcplasztika eszköz arcplasztika eszköz 1 arcplasztika eszköz 2
ülepített sűrített, centrifugált töltésre elkészített zsír
     
A finom, tumescens technikával leszívott zsírt ülepítjük (balra), hogy a nagyobb mennyiségű, felesleges folyadékot eltávolítsuk, majd a zsírszövet épségét  megóvó zsírcentrifuga segítségével teljesen tiszta zsírt nyerünk (középen). Ezt a beadandó mennyiségtől és a beadás helyétől függően megválasztott méretű fecskendőkbe töltjük befecskendezés előtt (jobbra). Legtöbb páciensünk a kimélyült orrcimpa-szájzugi redők kiemelését, vékony ajkaiknak teltebbé tételét, a szem alatti sötét karikák eltüntetését, beesett felső szemhéjainak teltebbé tételét, valamint egyenetlenségek korrekcióját kéri.

Egyre többet tudunk arról, hogy nem csupán a beadott zsírsejtek kiemelő hatása érvényesül, hanem a beadott zsírsejtek közt találhatóak a szervezet legnagyobb ilyen raktárából, a zsírsejtekből származó őssejtek, melyeknek fiatalító, szövetregeneráló hatása bizonyított. A beadás nem vékony tűn keresztül történik, hanem egy vékony csövecskén keresztül, hogy a zsírsejtek ne károsodjanak. A beavatkozás leggyakrabban helyi érzéstelenítésben, ambuláns (járóbetegként történő) műtéttel is elvégezhető, minimális kellemetlenséggel.

 
arcplasztika eszköz 3 arcplasztika eszköz 4
 
Korszerű, hatékony zsírnyerő eszköz megfelelő minőségű zsír nyeréséhez (balra)
Zsírcentrifuga nagyobb mennyiségekben betöltendő zsír ülepítéséhez (jobbra)


A leggyakoribb igény a beesett, ezért öreges felső szemhéjak teltebbé tétele, az alkatilag sötét, mélyen aláárnyékolt, „karikás” alsó szemhéjak alatti redők kiemelése, a sovány orcák kiemelése, ritkábban kis orrtájéki vagy egyéb helyeken lévő besüppedések szintbe hozása. A módszer jól használható a fél arcot érintő, ismeretlen eredetű zsírsorvadás korrekciójára is. Nem használható viszont a HIV-fertőzöttek sikeres gyógyszeres kezelésének szövődményeként kialakuló, jellegzetesen mély, szimmetrikus zsírsorvadás korrekciójára, mert az átültetett zsír is ugyanarra a sorsa jut ebben az esetben. Ilyenkor nem felszívódó idegen anyag alkalmazása jöhet szóba.
 

arcplasztika képek plasztikai sebészet
Zsírbetöltés alsó szemhéjak alá fiatal férfin
 
arcfeltöltés ára

Orr-szájzugi redő feltöltése a combok belső felszínéről vett zsírtöbbletek felhasználásával
 

Az elsősorban zsírszívás igényével jelentkező pácienseink is egyre gyakrabban kérik az arcon vagy más testrészeiken lévő "kontúrproblémáik" korrigálást a leszívott saját zsír egy részének betöltésével

 
arcfeltöltés képek beavatkozás
 
Zsírbetöltés alsó szemhéjak alá, állkapocs-, szájzug- és nevető redők környékére
 
arcplasztika képek plasztikai sebész
 
Jobb oldali műszem feletti sorvadt felső szemhéj és alsó szemhéjszél korrekciója zsírbetöltéssel és szemzugplasztikával