A bejelentkezésről

Amikor a páciens konzultációs időpontot szeretne kérni, legszívesebben közvetlenül a plasztikai sebésszel szeretne azonnal kapcsolatba lépni, akár telefonon, akár interneten, mert tőle várja a legjobb és legalaposabb információkat, és mert azt hiszi, más ezt nem tudja számára megadni. Ez utóbbi hite sok és nem is teljesen megalapozatlan, rossz, az állami egészségügyben szerzett tapasztalatból adódik, mert úgy gondolja, hogy asszisztensnők, titkárnők nem tudnak kellő információval szolgálni. Nem így van ez az USA-ban, Nyugat-Európában és a mi plasztikai sebészetünknél sem!

Gondolja csak el, ha egy plasztikai sebész mindig a telefonvégen van, akkor mikor operál, konzultál, vizsgál pácienst, kezel, kötöz és szervez?! Vagy ha éppen majd Önnel lesz elfoglalva, akkor is mindig ő fogadja majd a telefonhívásokat? Nyilván nem ezt szeretné! Ezt úgy oldottuk meg, hogy a telefont felvevő titkár(nő)  sajnos a magyar nyelvben nincs rá jobb szó  olyan alapossággal képes Önnek tájékoztatást nyújtani egy adott probléma lehetséges megoldásairól, amennyire azt látatlanban a plasztikai sebész is tehetné, de neki ez a fő munkája, ezért biztos több időt szán majd rá, mint az, akinek operálni, vizsgálni, kezelni is kell.

Legyen hozzá bizalommal, ne egy megoldást, módszert keressen, hanem a konkrét plasztikai sebészeti problémáját mondja el! Viszont az összes problémát, melyről majd a plasztikai sebésszel való konzultáció során is szeretne beszélni, mert csak ezek ismeretében tud a titkárnő elég időt biztosítani a megbeszélésre. A mi plasztikai sebészetünkön minden pácienst a számára előre egyeztetett időpontban várjuk, elkerülendő a felesleges és bosszantó várakozásokat. Ehhez pontosan tudnunk kell az Ön konkrét problémáját vagy problémáit. Ha ezt a titkárnő nem tudja jól felmérni, mert Ön nem látta el elég információval őt, nem lesz elég és nyugodt időnk mindenre. Ha Ön annyit mond, hogy egy ajaknagyobbítás érdekli, pedig ajakhasadékkal született, és eddig hatszor operálták, amit korrigálni kéne, inkább ezt mondja, mert ehhez négyszer több idő és az előző műtétek dokumentumai is kellenek. Sokkal egyszerűbb és személyesebb, gyorsabb módja a bejelentkezésnek és a konzultációs időpont adásának a telefonon való intézés, természetesen emellett interneten is el tudunk Önnek küldeni bármilyen egyéb anyagot.
A titkárnő az, aki szervezi és beosztja a konzultációkat, aki előtt ott az előjegyzés, és nem a plasztikai sebész, akinek a közvetlen telefonszámát esetleg Önnek sikerült megszereznie, de aki épp operál, ezért az altatóorvos veszi fel helyette, vagy pácienst vizsgál, konzultál, és ekkor a titkárnőhöz van átirányítva, vagy felveszi, de az autójában ül, vezet, és nincs előtte az előjegyzési napló. Tehát biztos lehet abban, ha a titkárnőhöz fordul először, ez a leggyorsabb módja, hogy utána a plasztikai sebésszel találkozhasson.
A titkárnő fogja az Ön laborleleteinek elkészülését, vizsgálatainak, egyéb orvosi, altatóorvosi konzultációjának időpontját Önnel egyeztetve szervezni. Ő fogja a szükséges implantátumait időre biztosítani, a műtéti időpontot egyeztetni, a csapat többi tagját (altatóorvos, asszisztens, műtősnő, ápoló, sterilizáló szakember, stb.) koordinálni, ő fog a pénzügyekkel foglalkozni, tőle kapja a számláját vagy a nyugtáját, a kontrollvizsgálatok időpontját Ő fogja Önnel egyeztetni, az adminisztrációt elvégezni, és még sok mindent, ami az Ön számára személyes kérdés. Ezért nemcsak titkárnő, hanem felvilágosító, diszpécser, koordinátor és jól kommunikáló, a magyaron kívül angolul is beszélő, felsőfokú képzettséggel. Biztos lehet benne, hogy évek múlva is megismeri Önt akár hangról is, miként arra a páciensre is emlékezik számítógépes nyilvántartása segítségével, akinek azóta megváltozott a neve (esetleg a neme is), vagy aki arra sem emlékezik, hogy 5 éve járt már nálunk (is) egy adott konzultáció miatt. Nem vizsgál pácienst, beteget, nem operál, nem kezel, nem vesz részt közvetlenül a műtétekben, és nem kontrollál.
Ezt viszont mindig a plasztikai sebész fogja tenni személyesen, és mindig, amikor csak szükség van rá! A legtöbb USA-beli és nyugat-európai plasztikai sebészeten a kontrollvizsgálatok, kötözések nagyobb részét nem az operáló plasztikai sebész végzi. Nálunk minden ilyent személyesen ő, és biztos lehet benne, hogy éppen ez a munkabeosztás adja meg az Ön számára a nagyobb biztonságot és profizmust.