Lábszárvastagítás

A lábszárhajlító izmok külső és belső részeinek veleszületetten alulfejlettsége vagy a lábszárhajlító izmok belső részén nem eléggé telt izmok és ezért görbének tűnő, ritkábban gyermekkori izombénulások után sorvadt lábszárak teltté és formássá alakítását beültethető implantátumokkal végezzük plasztikai sebészetünkön. A páciens alkatának megfelelő méretű és formájú, orsó alakú implantátumokat, melyek felépítése hasonló a mellnagyobbításhoz használt géllel töltött implantátumokhoz, speciálisan lábszárnagyobbításra gyártják. Behelyezésük a térdhajlati redőben ejtett, később csak igen közelről sejthető, pár cm-es metszések adta behatolásokból történik úgy, hogy az implantátumokat az izombőnye alá, tehát nem közvetlenül a bőr alá, hanem közvetlenül a lábikra izomzata fölé vezeti be a plasztikai sebész. Attól függően tervezzük meg az implantátum(ok) helyzetét, hogy a lábszárakat egyenletesen vagy csak belső felszíneiken kívánjuk teltebbé tenni. Az implantátumok méretének a kiválasztása az anatómiai adottságoknak és az esztétikai elvárásoknak megfelelően történik.


 
vádliplasztika ábra vádliplasztika implantátum
 
 
 
 
 
 
 


A lábszárnagyobbításnál használatos behatolás és az implantátum egyik lehetséges elhelyezése – amikor csak belül "soványabb" a lábszár (balra)
A leggyakrabban használt vádli implantátumok képei (jobbra)


Plasztikai sebészetünk gyakorlatában a lábszárnagyobbítást kellően kivizsgált pácienseinken, labor, EKG, mellkas-RTG és érzéstelenítő-altatóorvosi vizsgálat után legtöbbször gerincközeli érzéstelenítésben és vénás nyugtatásban végezzük.

A beavatkozás után egy hétig csak könyökmankóval engedjük pácienseinket menni, magas sarkú cipő viselése 2 hónapig a beavatkozás után tilos, 1 hónapig kényelmes sportcipő viselése javasolt. Sportolni is lehet, de ezt csak a műtét után 3 hónappal később ajánlatos megkezdeni, és akkor is fokozatosan.


 
vádliplasztika kép

Különböző alakú és méretű lábszárimplantátumok képe


Plasztikai sebészetünk páciensei között van olyan, aki a műtét előtt mindig nadrágban járt, a műtét óta pedig a legrövidebb miniszoknyákat hordja és snowboardozik.

  Képgaléria