A kéz fiatalítása, lágyrészének műtétei
 
A kéznek csaknem olyan jelentős szerepe van a kommunikációban, a megjelenésben, mint az arcnak. Kezünkre nézve akkor is látjuk a korunkat, az eltelt időt, ha nem nézünk tükörbe. Az arc és a test fiatalítására mára már többé-kevésbé jól ismert és bevált módszerek vannak. A kézhát ugyanakkor árulkodó lehet.

A kézhát egyébként is vékony bőrén keresztül feltűnő a vékony bőr alatti zsírszövet fogyása, mely az öregedő kéz leggyakoribb ismérve. A bőr alatti visszerek és feszítőinak előugranak, melyekre ráfeszül az elvékonyodott, néha meglazult bőr.

A test más helyeiről (hasfal, combok belső vagy külső felszínei) kíméletes technikával vett zsírral annak tisztítása, speciális sűrítése után igen finom, vékony kanülökön keresztül tölthetjük fel a kézhát bőr alatti rétegét, ahol finoman eloszlatjuk azt. Ezzel újra feszessé és fiatalosabbá tehetjük a kézhátat. 

Ha a kézháton időskori, barna foltok vannak, azokat speciális lézertechnikával lehet halványítani, melyhez szakembert javaslunk. Olyan esetben, ha az ujjak kisízületeinek időskori, ízületi gyulladások okozta „göcsörtös” formája a zavaró, sajnos erre nem létezik esztétikai korrekciós lehetőség.