Magán- vagy önkéntes egészségpénztárak
A legtöbb magán- vagy önkéntes egészségpénztár azzal is csalogatja magához az ügyfeleket, hogy számukra plasztikai sebészeti beavatkozásokra támogatást ígér. Az elmúlt évtizedekben ezzel számos kedvezőtlen tapasztalatot szereztünk, mert amikor pácienseink a konzultáció után konkrét plasztikai sebészeti (többnyire esztétikai és nem tisztán helyreállító jellegű) műtét finanszírozásával fordultak a különböző magán- vagy önkéntes egészségpénztárakhoz, akkor kiderült, hogy pont „azt a beavatkozást” nem támogatják.

Ezért azt javasoljuk pácienseinknek, hogy a konzultáció után – a szükséges konkrét beavatkozás és az ár ismeretében – keressék meg az egészségpénztárt, és ha az kész a teljes vagy részbeni támogatásra, akkor mi nyitottak vagyunk, hogy azzal a egészségpénztárral a páciens érdekében szerződést kössünk.

Többször előfordult, hogy magyar magán- vagy önkéntes egészségpénztár a páciens ellátására kötendő szerződésben közokirat-hamisításra akarta rávenni plasztikai sebészetünket, melyre nem voltam hajlandó. Így az elmúlt 20 évben nem volt magyar magán- vagy önkéntes egészségpénztár által finanszírozott beavatkozásunk, viszont svájci, angol és benelux egészségbiztosítók térítettek meg ottani pácienseink költségeiből – tisztességes módon.