Ápolás, bennfekvés

Plasztikai sebészetünk beavatkozásainak jelentős része nem ambuláns (azaz járóbetegként elvégzett) módon történik, mert valamilyen általános vagy az aneszteziológus (érzéstelenítő) orvos által végzett vezetéses érzéstelenítést alkalmazunk. Ezután legalább 6-8 órás, de leggyakrabban 24 órás, másnap reggelig, néha délelőttig történő ápolás, ellátás történik. Az ellátást magánklinikai háttérrel, egyágyas, fürdőszobás kórtermekben végezzük.
 
A külsőségeknél még fontosabbnak tartjuk a biztonságot. Ezért az ápoló nemcsak „nővér”, hanem intenzív terápiában járatos, mentős gyakorlattal rendelkező, a plasztikai sebészeti műtétek utáni ápolás, ellátás speciális tapasztalataival rendelkező profi szakember.
 

 

plasztikai sebészet ápoló plasztikai sebészet fekvőszoba
Vadnai Mária
szakápoló
Egyágyas kórtermi elhelyezés bennfekvő pácienseink részére   

Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy az idevonatkozó rendelkezések hivatalos követelményeit messze túlteljesítve a bennfekvő pácienseinkre nemcsak telefonon elérhető, hanem bentlévő szakorvos ügyel, vigyáz, ami a legnagyobb biztonságot jelenti.

Az emberi tényezőkön kívül korszerű monitorok, a keringés és légzés adatait nyomon követő berendezések is rendelkezésünkre állnak. Az ápolás során nemcsak az aznapi közvetlen ellátás a fontos, hanem a felkészítés a hazabocsátásra is, azaz megtanítjuk a legszükségesebb ápolási és praktikus dolgokat is, mielőtt elengedjük pácienseinket. Ellenőrizzük a biztonságos hazaszállítás lehetőségét, és ha ez nem adott a páciens részéről, megszervezzük azt.

A műtét után lehetőség van hozzátartozók látogatására (kivéve járványidőszakot) is, ebben azonban a legfontosabb számunkra a páciens kényelme, nyugalma és szempontjai, melyhez igyekszünk igazítani a hozzátartozók elvárásait.